Project Amsterdam

Kop Weespertrekvaart wordt de nieuwe stadswijk in Amsterdam waar duurzaamheid, hergebruik en creativiteit samengaan. Ook voor de openbare ruimte kiest de gemeente voor duurzaamheid. Op het plein voor een van de appartementencomplexen in de wijk  koos de gemeente de stijlvolle zitranden van Bio Bound, gemaakt van circulair, biobased beton.

 

De Weespertrekvaartbuurt in Amsterdam is volop in beweging. In dit prachtige gebied ontwikkelt de gemeente Amsterdam een aantal nieuwe stadswijken met een mix van moderne stadswoningen en werkplekken binnen een groene omgeving met veel fiets- en wandelpaden.

De woningen in Kop Weespertrekvaart zijn klaar en dus volgt de inrichting van de openbare ruimte. Voor één van de pleinen leverde Bio Bound stijlvolle zitranden van het type ‘Elegance’.

De parkband/zitrand Elegance wordt veelvuldig gebruikt voor de inrichting van straten, pleinen, parken en bedrijfstuinen. Met de verschillende bocht- en passtukken kunnen vloeiende vormen worden gecreëerd. De lichte radius aan de rand van de circulaire, biobased bank zorgt voor een moderne uitstraling en verhoogt het zitcomfort.

Bovendien zijn deze zitelementen niet alleen mooi en comfortabel, maar ook duurzaam. De banken worden gemaakt van beton met olifantsgras en granulaat van oude, versleten betonproducten.

 

Klik hier.